Den 8. oktober
Sommerens mange stævner er ovre og indendørssæsonen er igang, også for afkom efter Sunny-Boy og Zorro Son.

I løbet af sommeren er det blevet til mange flotte resultater:

Klosterhedens Zelecktion e. Zorro Son har startet en del stævner i løbet af sommersæsonen og har hentet mange, mange røde sløjfer hjem. Han har nu debuteret i MB0 (som han vandt) og han har kvalificeret sig til finalen for 6-års dressurheste, som finder sted i Odense i næste uge - den indledende runde er på tirsdag den 15. oktober! Det er i øvrigt tredje gang, at han kvalificerer sig til finalen, da det også skete som 4- og 5-års!

Møllegårdens Sunrise e. Sunny-Boy har debuteret i først MA i august og i den forgangne weekend ved Landsstævnet i Ikast blev det til en debut i PSG med flotte 65% - det var ikke kun en debut for Sunrise, men også en debut for ejer og rytter Helle Wibe - en spændende ekvipage!

Bøggilds Zion e. Zorro Son er ny på banerne, men det holder ikke ham og hans rytter Karoline Kjemstrup tilbage. De debuterede i LA1 i juli med 69,808%, som blev honoreret med en flot førsteplads!

Gørklintgård Brody e. Sunny-Boy er også at finde på banerne med Sidsel Johansen i sadlen. Et makkerskab der tegner godt - tre starter=tre førstepladser!

Superman W e. Sunny-Boy har haft en lang stævnepauses grundet en skade, men på trods af den lange pause kvalificerede han sig til mellemrunden for 6-års og derfra videre til finalen, så han vil også være at finde på tirsdag i Odense!

Gørklintgårds Madera e. Sunny-Boy har ikke været at finde på banerne siden foråret 2012. Forskellige uheld har gjort at hun ikke har været arbejdet ret meget i den mellemliggende periode, men nu ser det ud til at hun er igang igen! I den forgangne weekend startede Madera med sin ejer og rytter Heidi Nisbeth Andersen en PSG ved distriktsstævnet i Aabenraa, som de vandt med 66%!

Vi hører altid gerne fra jer, hvis I har været ude og "vise flaget" og vi nyder at følge alle afkommene efter Klosterhedens hingste og ønsker alle held og lykke fremover!

Den 29. juli
To afkom efter Klosterhedens hingste stod forrest denne weekend!

Ved distriktsstævnet i Nordvestsjællands Rideklub var Bøggilds Zion e. Zorro Son  & Gørklintgårds Brody e. Sunny-Boy til start og de gjorde stedets tidligere og nuværende hingste ære.

Bøggilds Zion blev redet af Karoline Kjemstrup i en LA1 til % og en sikker sejr. De var også til start i LA2, men her var Zion desværre meget irriteret af alle dyrene i den lumre sommervarme, så det blev til % og nr. 9 ud af 22 - vi ønsker stort tillykke med de flotte resultater!

Guldmedaljehoppen Gørklintgårds Brody var til start med Sidsel Johansen i sadlen. De startede LA2 både lørdag og søndag og det blev til overbevisende sejr i begge klasser med hhv. 73,% og 78,% - stort tillykke med de fantastisk folotte resultater!

To ekvipager vi helt sikkert kommer til at høre mere fra!

Zorro Son e. Zorro Z og ERDH hoppen Linett e. Racing Ace XX / Luxemburg (opdr. Stutteri Toftøje)

Zorro Son var A-hest i dressur og kåret i tre forbund.
Sunny-Boy e. Sandro Hit og Don Shufros helsøster Fantastica e. Donnerhall / Pik Bube.

Sunny-Boy har selv gået S-dressur og har succesfulde afkom over hele verden.

   Den 23. juli 
Der vil være mange, der husker den smukke og særdeles velfungerende Guldmedaljehoppe Gørklintgårds Brody (e. Sunny-Boy), der som 2-års stod i finaleringen ved Eliteskuet og som 3-års i 2008 blev udnævnt til Årets Hoppe!

Brody stod med et hoppeføl e. Quarterback ved siden, da hun blev udnævnt til Årets Hoppe; denne hoppe er i 2012 kåret i DV i  DH. I marts 2012 har Brody så fået et hingsteføl e. Jazz.

Ud over dette, har der været meget stille omkring den dejlige hoppe, men det er forhåbentlig slut!

I foråret i år satte Jørgen Ravn (ejer og opdrætter) Brody i ridning hos Sidsel Johansen. I weekenden 4.-7. juli debuterede de så ved distriktsstævnet i Odsherrede Rideklub i en LA1, som blev belønnet med ikke mindre end 80,19% og en sikker førsteplads.

Vi ønsker ejer og rytter tillykke med den flotte debut og glæder os til at følge endnu et Sunny-Boy afkom ude på banerne! 

Guldmedaljehoppe Gørklintgårds Brody (e. Sunny-Boy), der som 2-års stod i finaleringen ved Eliteskuet og som 3-års i 2008 blev udnævnt til Årets Hoppe!

Den 9. juli
Fredag den 5.juli blev der i den store ring på Landsskuet i Herning afholdt en clinic med Margit Ørum - emnet var: Træning af fritidshesten til sport og naturridning. Et herligt alternativ til de clinics der handler om hvordan man vil blive verdensmester - og det er der jo ikke så mange af os der bliver. De fleste har deres hest for sjov og for hyggens skyld, men derfor må det jo også gerne være en fornøjelse, når man skal ud at ride!

Margit red først på sin 9-årige vallak Freedom, som hun starter M-klasser på. Efter at have "tegnet og fortalt" fra ryggen af Freedom kom der to ryttere ind på Knapstruppere, som Margit så gav råd og vejledning. Undervejs var der mulighed for publikum at stille sprøgsmål, hvilket nogen klart benyttede sig af.

Vi håber, at alle I der var til stede fik "noget med hjem"!

Clinic med Margit Ørum ved Landsskuet i Herning 2013
Clinic med Margit Ørum ved Landsskuet i Herning 2013
Jørgen Konge videreformidler spørgsmål fra publikum til Margit Ørum
Clinic med Margit Ørum ved Landsskuet i Herning 2013

 

Den 18. juni
Ved stævnet i Ålborg i den forgangne weekend, gjorde Shiraz Majlund e. Sunny-Boy et flot figur i 5-års championatsklassen!

Under sin rytter Jeppe Houman Petersen opnåede han følgende karakterer:

Trav 8,4 - Skridt 9,0 - Galop 8,5 - Ridelighed 8,4 - Kapacitet 8,6 - Total 8,5

Dette flotte ridt gav en fornem 4. plads i et stort og skarpt felt - de er dermed videre til mellemrunden i september! 

Endvidere er de udtaget til besigtigelsen for 5-års heste til VM i Verden. Den endelige udvælgelse foregår på Middelfart Ridecentere i weekenden 29.-30. juni - vi følger dem spændt!

Stort tillykke med de flotte resultater!


 

Den 13. juni
Efter nogle problemer med vores server kan vi igen opdatere og der er jo sket lidt siden sidst!

Efter sin flotte start på årets stævnesæson tog Klosterhedens Zelecktion en tur til Tyskland, hvor han under Stefan Blanken skulle forsøge at kvalificere sig til det tyske Bundeschampionat. Også i Tyskland gjorde Zelecktion en god figur og fik mange beundrere. Under Stefan opnåede han to sejre, en 2.plads, en 3. plads og en 5. plads – desværre blev det ikke til en plads i Bundeschampionatet, så nu gælder det championatsklasserne herhjemme, dog skal der lige være plads til en lille ferie inden det går løs igen. Zelecktion nød at komme hjem på fold - SE HER!

For nogle måneder siden har Margit overtaget tøjlerne på Freedom, som i de seneste år har været redet og uddannet af Malene Mira Petersen. Malene har gjort et flot grundarbejde og med blot fire starter har det givet fire 2. pladser bl.a. i deres debut i MA1 og så blev de en meget flot nr. 2 ved Distriktsmesterskabet i Brande, kun slået med ½ point!

Margit Ørum & Freedom e. Future Cup ved Distriktsmesterskabet i Brande - Freedom er til salg!

Margit har stor succes med sin Skype undervisning og har den første weekend i juni været en tur på Ridecentret Østergård på Lolland samt på Stutteri Firfod for at give ”rigtig” undervisning – næste kursus på Ridecentret Østergård er planlagt til 27.-28. juli.

Ved Landsskuet i Herning, der foregår 4.-6. juli har de booket Margit til at give en clinic i træning af fritidshesten til sport og naturridning; en anderledes clinic, der henvender sig til ryttere på ALLE niveauer – dét der kendetegner Margits undervisning. Læs mere om den spændende clinic HER!

Sunny-Boys lækre afkom dukker op på stribe og én af dem, man ikke har hørt så meget til de sidste par år er ERA Wunderschöne, der vandt det tyske Bundeschampionat som 3-års. Hun er i år 7 år og man må sige, at hun har øvet sig under Lone Bang Larsen, se blot denne video!

Shiraz Majlund, der var succesfuld under Simone Hoppe-Lunding som 4-års med en plads ved finalen i JBK samt udtagelse til Unghestechampionatet har skiftet rytter og riden nu af Jeppe Houmann Petersen. På trods af et kort samarbejde, har de haft en rigtig god start på deres stævnesæson sammen med en første og en anden plads ved distriktsstævnet  i

Årslevgårdens Rideforening i to  LA1-klasser. I den kommende weekend gælder det en plads i mellemrunden i 5-års championatet og mon ikke de er meldt til besigtigelse med henblik på udtagelse til VM for Ungheste i Verden – det bliver spændende at følge dem!


 

Den 24. april
Margit er en efterspurgt kursusunderviser og holder weekendkurser i hele landet. Mange af hendes ryttere har været kede af ikke at kunne få undervisning af hende noget oftere, men det kan nu lade sig gåre!

Efter at have afprøvet det i en periode hos Stutteri Firfod på Lolland og hos Tina Andersen i Søllested (også Loalland) kan Margit nu, som noget nyt, tilbydeundervisning pr. Skype.

Det foregår på følgende måde:
Man skal have en Iphone eller lignende samt en der kan stå og filme. 

Så skal man installere skype på sin iphone.
Med denne Iphone ringer man Margit op på Skype. (margit160557)
Margit Ørum - Skype undervisning
Det er en god ide (men ikke absolut nødvendigt), hvis man har en anden mobil med head-set, der ringer op til Margits mobil - I praksis har det vist sig at virke bedre end hvis man er tilsluttet med head-set til skype-linien.
 
Den optimale udnyttelse af Skype undervisningen er hvis den kobineres med 3-4 fysiske kurser hen over året.
For priser, se HER.

 

Den 17. april
At Sunny-Boy er garant for nedarvning af særdeles høj ridelighed, super godt temperament og smidige gangarter, det er der efterhånden flere og flere der får øjnene op for!

Men at det også er helt super, at have Sunny-Boy en gang længere ude i stamtavlen, det er der først mange der de sidste par år er ved at finde ud af. De fleste oplever det naturligvis med Sunny-Boy som morfar, men også som farfar gør han det uovertruffent!

Tre afkom efter den smukke og velgående hingst Spielberg, efter Sunny-Boy/Rossier, har vist særdeles gode takter i Holland her i løbet af foråret.

For 8. gang blev konkurrencen Horse Food Talent 2013 afholdt. Dette er en regional unghesteklasse for 4- og 5-års afkom ud af hollandske og belgiske kombinationer. Blandt de tre dommere var ingen ringere end Edward Gal og Hans Peter Minderhoud. 4-års klassen, med 63 deltagere, blev overbevisende vundet af Exposition Boy – redet af Carola Kulik - der scorede 82 point ud af 100 fra dommerne med bl.a. 10 for ridelighed og så scorede han ikke mindre end 100 point fra testrytteren – denne score gav en forskel på hele 12½ point ned til nr. to! Endnu et afkom efter Spielberg: Eyecatcher – redet af José van Haaren – besatte tredjepladsen i dette store felt med hhv. 79 og 85 point.

I 5-års klassen i Helden den 27. marts stod der igen et afkom efter Spielberg forrest – denne gang Spielberg’s Cartier – redet af Inge Coenen.

Nyd nedenstående video af Exposition Boy.

Med Sunny-Boy i stamtavlen åbnes mange døre til dressurens tinder!


 

Den 9. april
En god start på stævnesæsonen 2013!

I den forgangne weekend drog Margit Ørum afsted til årets første stævne i 2013 med Klosterhedens Zelecktion (e. Zorro Son / Midt-West Ibi-Light). Og det var ikke bare årets første stævne, det var også en debut i LA6.

Men Zelecktion svigter ikke og med bl.a. a 9 i fri skridt, 9 i middelskridt og 9 i galop-skridt overgangen blev en førsteplads sikret med 71,3%.

I næste weekend drager Zelecktion så sydover med kursen mod Hepstedt i Tyskland, hvor han i et par måneder skal rides af Stefan Blanken, der skal forsøge at kvalificere ham til det tyske Bundeschampionat!


 

Den 5. april
Sunny-Boys afkom gør det fremragende, uanset hvor i verden man bevæger sig.

I den forgangne week-end startede Kristine Koch Bejtrup på Lord Wallentin (e. Sunny-Boy) i en MB0 i Dalby Rideklub, osm de vandt med 69.487 (med 1½% ned til nr. 2)!

I den forgangne week-end deltog Sara McDonald på hoppen Hirtenqueen i en clinic Benalla, Australine ved DiandPeter Jenkyn. Hirtenqueen er ejet af Jane Bartram og uddannet af Lizzie Wilson-Fellows - Sara og Hirtenqueen har kun dannet par i ganske kort tid og det ser da meget godt ud!

Sunny-Boy har jo været aktiv i avlen i en del år i Tyskland førend han kom til Danmark og i Tyskland ser man nu hans afkom gøre sig godt på dressurbanerne og avlsmæssigt gør han det særdeles godt som morfar! Så vi har på Klosterheden fået henvendelse fra Steffen Vornholt fra MVS Pferdezucht, som ønskede et samarbejde omkring sæd fra Sunny-Boy i Tyskland.

Vi glæder os til den nye avlssæson, som allerede er så småt igang og Sunny-Boy har allerede hilst på de første hopper!

Kristine Koch Bejtrup på Lord Wallentin (e. Sunny-Boy)
 Sara McDonald på hoppen Hirtenqueen (e. Sunny-Boy) - Australien

 

Den 12. marts
Fire intense dage i Herning er vel overstået!

TAK til alle der kiggede forbi på vores stand, det var hyggeligt. Og dejligt med alle de positive tilkendegivelser fra opdrættere og ryttere af Sunny-Boy afkom!

Sunny-Boy var i år repræsenteret med to afkom i Herning:

Sylvester (opdrætter Annelise og Hans Greve, Brande) udtaget til Hingstekåring og auktion. Sylvester gik ikke igennem nåleøjet som hingst, men vi er overbeviste om, at det ikke er det sidste vi har set af denne velgående hingst - Sylvester blev solgt på auktionen for 100.000 kr. Vi ønsker de nye ejere held og lykke med ham!

Shiraz Majlund (opdrætter Stutteri Majlund) udtaget til Unghestechampionatet med ikke mindre end 890 point ved

Egnethedstesten i Reg. 6 med Simone Hoppe-Lunding. Ekvipagen var ligeledes placeret i finalen ved 4-års championatet i 2012 ved JBK i Odense. Efterfølgende har Shiraz skiftet rytter. Ved Unghestechampionatet fik den nye ekvipage desværre ikke den bedste start - karaktererne blev:

Skridt: 8,5 - Trav: 7,0 - Galop: 8,0 - Ridelighed: 7,0 - Kapacitet: 8,0

Ved fremmedryttertesten under Hasse Hoffmann fik karakterskalaen en anden "farve"! Hasse var meget begejstret for Shiraz og syntes han var en dejlig hest at ride med god kapacitet - han sammenlignede ham faktisk med hans far, Sunny-Boy, som Hasse engang havde haft fornøjelsen af at ride! Karaktererne blev:

Ridelighed: 9,5 - Kapacitet: 9,0!

Shiraz i den daglige træning med Simone
Shiraz med Simone ved JBK 2012

 

Den 4. marts
Tiden nærmer sig: Hingstekåring i Herning og dermed også den store Hest & Rytter messe!

Igen i år vil vi være at finde på messen. På standen vil der naturligvis være masser af billeder og video af Sunny-Boys mange dejlige afkom – vi byder på lidt godt til ganen samt en snak om bedækning, inseminering, ridning, undervisning og hvad vi ellers kan tilbyde PÅ Stutteri Klosterheden.

I de forgangne år har mange lagt vejen forbi vores stand til en hyggelig snak og vi håber at se jer alle samt mange flere igen i år.

VI SES I HERNING!

HAL F – STAND 5112!

Velkommen i Hal F på stand nr. 5112 - vi glæder os til at se jer!

 

Den 28. februar
Så har han gjort det igen, Sunny-Boy!

På dressurindexlisten for hingste 2012 ligger Sunny-Boy igen helt i top! I år ligger han som en meget flot nummer 4 med et totalt index på 143. På Konkurrenceindex ligger han endda på en meget flot 3. plads med 161.

Denne flotte placering kan han takke alle sin særdeles velgående og fantastiskt ridelige afkom og deres dygtige ryttere - vi ser frem til at følge hans mange dejlige afkom i årene fremover!

Du kan se indextallene HER.

Den 22. februar
Siden para-rytteren Stinna Tange Kaastrup i oktober 2011 mistede sin tro følgesvend Labbenhus Snøvs har der været meget stille omkring hende.

Hun købte, i Tyskland, kort tid efter tabet af Snøvs, den dejlige Selento e. Sunny-Boy. Selento var uddannet til M-niveau, men en lang indlæring har været nødvendig for at Selento og Stinna kunne komme til at "tale samme sprog". Stinna har dog aldrig været i tvivl om, at Selento var det rigtige valg og i november 2012 var de til deres første stævne, som blev belønnet med 69,5% og dommerkommentaren: "Super dejlig hest :-) Flotte gangarter"!

Nu er de tilmeldt deres første internationale stævne den 22.-24. marts, som foregår i Normandiet, Frankrig. Sidenhen, 3.-7. maj, er der internationalt stævne i Mannheim i Tyskland. Begge stævner er  EM-kvalificerende stævner, så det ville være en drøm, hvis hun kunne komme til at forsvare sin Euromestertitel - og så endda på dansk jord. Og i juni måned sniger der sig så også lige et DM ind.

VI KRYDSER FINGRE OG ØNSKER DEM HELD & LYKKE !

Endnu engang beviser Sunny-Boys afkom deres helt igennem fantastiske temperament, store ridelighed og gode gangarter - enhver rytters drøm!

Klik på billedet og se video af Stinnas og Selentos første optræden sammen ved stævnet i november 2012!

 

Stinna Tange og Selento e. Sunny-Boy

Den 17. februar
Den smukke og særdeles velgående 8-årige vallak Lord Wallentin e. Sunny-Boy / Aquilino, blev for ca. 3 måneder siden købt af juniorrytter Kristine Koch, som er en yderst succesfuld ponylandsholdsrytter på hendes pony Dornick Son. De var i 2012 en del af det danske lanshold, der sikrede en Bronzeplads ved EM i ponydressur. Krisitne og Dornick vandt også Bronze ved DM i 2011 og solv ved DM i 2012.

Så Kristine er en "garvet" rytter, der nu skal op op de store heste. Sine heste har hun på Stald Valentin og bliver naturligvis trænet af Søren Valentin.

I går havde Kristine så sin debut med Walle (som han kaldes til daglig), og hvilken debut!

Ved stævnet på Skårupgård Sportsrideklub startede de en MB0-A, hvor de opnåede 66,154% og en flot 7. plads, kun knapt 2½% efter vinderen! De bliver et spændende par at følge!

Den 31. januar
Et nyt år er godt igang og inden vi ser os om, så er der Hingstekåring i Herning. Som de to foregående år, vil vi også i år have en stand, hvor vi håber at se rigtig mange af jer til en lille forfriskning og en lang sludder!

Til alle jer der har eller kender nogen der har et eller flere dejlige afkom efter Sunny-Boy, så hører vi gerne fra jer. Vi har brug for nye billeder og video, der viser alle Sunny-Boys fantasktiske afkom.

Har du billeder/video, som vi evt. må bruge, så tag kontakt til: Sandra Orzali på lipizzaners(a)yahoo.dk.

Vi håber I har lyst til at hjælpe os med dette!

 

Nedenfor ses nogle af Sunny-Boys dejlige afkom: tv. Seiltanz (går PSG i Canada), midt. Møllegårdens Sunrise (finaledeltager ved JBK som både 5- og 6-års), th. hingsteføl med BH Hertug som morfar.


 

Stutteri Klosterheden v/Margit Ørum * Ringkøbingvej 143 * 7660 Bækmarksbro
Mobil 2023 3351 * Fastnet 9788 1698 * klosterheden@mail.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk